Pronksöö-protsessil kuulati täna helisalvestisi

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aprillirahutuste korraldamises süüdistatud Reva, Linter, Sirõk ja Klenski.
Aprillirahutuste korraldamises süüdistatud Reva, Linter, Sirõk ja Klenski. Foto: Toomas Huik.

Harju maakohtus jätkus täna protsess aprillirahutuste organiseerimises süüdistatavate Dmitri Linteri (34), Dimitri Klenski (63), Maksim Reva (32) ja Mark Sirõki (29) üle kirjalikke tõendite uurimisega ning alustati helisalvestiste kuulamisega.

Süüdistusakti kohaselt organiseerisid Öise Vahtkonna liidrid Linter, Reva ja Klenski koos Venemaa Föderatsiooni noorteorganisatsiooni Naši Eesti liidri Mark Sirõkiga
massilisi korratusi, mis toimusid Tallinnas 2007. aasta 26.–28. aprillini.

Massiliste korratustega kaasnesid rüüstamised, purustamised, süütamised ning vastuhakud võimuesindajatele.

Karistusseadustiku § 238 sätestatakse, et paljusid inimesi hõlmava korratuse organiseerimise eest, kui sellega on kaasnenud rüüstamine, purustamine, süütamine või muu selline tegevus, karistatakse süüdimõistmisel ühe- kuni viieaastase vangistusega.

Kaitsepolitsei pidas Reva, Linteri ja Sirõki kinni ööl vastu 27. aprilli 2007. aastal ning mehed võeti vahi alla 28. aprillil.

Mark Sirõk vabastati vahi alt 13. juunil, Maksim Reva ja Dmitri Linter 16. novembril. Dimitri Klenski pole seoses
massirahutuste organiseerimise kriminaalasjaga vahi all viibinud.

Homme samuti tõendite uurimisega jätkuva protsessi istungite ajad on määratud  4. , 10., 11., 13., 14. novembrile ja 10., 11. ja 12. detsembrile 2008.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles