Sõõrumaa firma renoveeris Kalamaja põhikooli

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalamaja põhikooli spordiväljak.
Kalamaja põhikooli spordiväljak. Foto: Vivatex Holding

Investeerimisfirmale U.S. Invest kuuluv koolide remondi ja haldamisega tegelev tütarettevõte Vivatex Holding renoveeris täielikult Kalamaja põhikooli.


Tallinna miljööväärtuslikus piirkonnas asuv ja 1915. aastal ehitatud Kalamaja põhikool on Vivatex Holdingu viies täielikult renoveeritud ning linnale üle antud koolikompleks. Selle remont maksis 50 miljonit krooni.

Vivatex Holdingu juhatuse liikme Esko Parelo sõnul renoveeriti muinsuskaitse all olev koolimaja kõiki muinsuskaitse erinõudeid järgides. «Meie jaoks oli Kalamaja kooli renoveerimine üks huvitavamaid projekte ning suur väljakutse. See on meie renoveeritud viiest koolist kõige uhkem,» rääkis Parelo.

Renoveerimise käigus uuendati põhjalikult hoone tehnosüsteemid, ehitati välja tuletõkkesektsioonid ja paigaldati automaatne tuletõrje kesksüsteem. Koolihoone sai tänapäevased toitlustustingimused, seni kasutamata ärklikorrusel ehitati välja raamatukoguruumid. Uuendati ka kooli välispordirajatised, sh rajati uus jalgpalli- ja rannavõrkpalli plats, lisaks sai kool nüüdisaegse tenniseharjutusseina.

Kalamaja põhikooli arhitekt oli Andres Põime ja ehitaja KMG Ehitus.

Esimene Vivatexi poolt täielikult renoveeritud kool oli Pelgulinna gümnaasium, mis avas uksed 1. septembril 2007 ja oli üldse esimene era- ja avaliku sektori koostööprojekt selles vallas. Järgnesid Tallinna 32. keskkool, Laagna gümnaasium, Kristiine gümnaasium ja viimasena Kalamaja põhikool. Kõik koolid andis Vivatex linnale üle tähtajal.

Iga koolipere saab Vivatexilt kingitusena umbes 50 000 krooni väärtuses erinevaid õppe- ja töövahendeid. Sõltuvalt koolist ja seal õppivate laste huvidest on Vivatex aidanud sisustada tööõpetuse klasse, ostnud varajase insenerihariduse huvi tekitamiseks Lego-robotid ning filmist «Klass» tuttavaks saanud kool saab tasemel filmiesitlustehnika.

Koolide renoveerimisega läheb Vivatex Holdingule üle ka koolihoonete haldamine koos kohustusega maja järgmise 30 aasta jooksul korras hoida. Kõikides haldusküsimustes, sh tehnosüsteemide hooldus ja ruumide ning territooriumi korrashoid, on Vivatex Holdingu koostööpartneriks ISS Eesti AS, kellel on selles valdkonnas pikaajaline kogemus.

Vivatex Holding on ettevõtja Urmas Sõõrumaale kuuluva investeerimisfirma U.S. Invest täielikus omanduses olev tütarettevõte, mis on asutatud spetsiaalselt koolide remondi, renoveerimise ja haldustegevuse tarbeks. Vivatex Holdingu ja ISS Eesti kõrval kasutab U.S. Invest koolide renoveerimisel ka Rotermann Grupi kinnisvaraarenduse teadmisi. Kõik nimetatud ettevõtted kuuluvad U.S. Investile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles