IRL soovib Tallinna trükimeedia reformi

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ajaleht Pealinn.
Ajaleht Pealinn. Foto: Tallinna linnavalitsus

Linnavolikogu IRLi fraktsiooni liige Anneli Entson andis volikogu menetlusse eelnõu, millega soovib Tallinna linnaosa lehed sulgeda ning ühtlasi avada ajalehes Pealinn eraldi sektsiooni Tallinna linnaosade tarbeks.


«Arvestades, et linna trükimeediat toodetakse ja levitatakse pealinlaste maksurahaga, peab linn omalt poolt tagama sellele maksimaalselt hea kvaliteedi võimalikult madala hinnaga,» põhjendas Entson. Linna trükimeedia kvaliteedi tõstmiseks ja kulude vähendamiseks tuleb Entsoni sõnul linna trükimeedia põhjalikult ümber korraldada.

«Alustada tuleks linnaosa ajalehtede sulgemisest. Linnaosasid puudutavat informatsiooni on otstarbekas vahendada üle kogu Tallinna leviva suuretiraažilise ajalehe Pealinn kaudu. Selleks tuleb ajalehte luua eraldi sektsioon Tallinna linnaosade tarbeks. Sel moel tagatakse, et iga tallinlane saab kogu huvipakkuva informatsiooni kätte kiirelt ja mugavalt ühest konkreetsest ülelinnalisest ajalahest,» rääkis Entson.

Entsoni sõnul on linnaosalehtede kogutiraaž kokku üle 170 000 eksemplari. «Linnas toimuva ja linnavõimu tegevuse kohta info saamiseks ei ole otstarbekas anda välja lisaks ajalehele Pealinn veel kaheksat erineva tasemega lehte. Koos Pealinnaga on Tallinnas ilmuvate linna ajalehtede kogutiraažiks hetkel 261 725 eksemplari. Seda on Tallinna suuruse linna kohta selgelt liiga palju,» lisas ta.

Tallinna linnaosalehtedest on kasumis vaid Pirita linnaosa ajaleht. Linnaosalehtede väljaandmise ja levitamise eeldatav maksumus 2011. aastal on kokku 160 108 eurot.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles