Raha Lastele kogus loomaaias lastekaitsepäeval ligi tuhat allkirja

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Allkirjade kogumine lastekaitsepäeval Tallinna Loomaaias.
Allkirjade kogumine lastekaitsepäeval Tallinna Loomaaias. Foto: Raha Lastele

Liikumine Raha Lastele kogus koos toetajatega eile loomaaias ligi tuhat allkirja lasteaedade rahastamist parandava linnavolikogu eelnõu algatamiseks.


MTÜ Kodaniku Hääl toetajana lastekaitsepäeva üritusel Tallinna Loomaaias osalesid MTÜ Reservkorpus, Naiskodukaitse ja veel mitmed organisatsioonid.

«Lasteaedade parema rahastamise nimel anti allkirju olenemata rahvusest. See on meie ühine mure, ükskõik mis keelt keegi parasjagu emakeelena räägib. Anti allkirju, jagati oma kogemusi lasteaedade olukorrast ja tänati, et lõpuks ometi keegi rahva eest seisab,» ütles üks korraldajatest Brit Kerbo.

Et lastele ka tegevust tagada, esinesid kloun ja lasteteater, õpetati esmaabi andma ning lapsed said mootorrattaid uudistada. Palju elevust tekitas aardejaht loomaaia territooriumil, mis oli tasuta ja kus kõik lapsed said endale ise auhinna valida. Muusikalist tausta pakkusid iiri rahvamuusikat esitav bänd ja saate «Eesti otsib superstaari» 2007. aasta finalist Mariann Saar.

«Kuigi meil on allkirju lõplikust eesmärgist veel puudu, andis lastekaitsepäev meile palju positiivset energiat. Oleme väsinud, aga õnnelikud, ja loodame, et rahvas tuleb meie algatusega üha enam kaasa,” lausus Kerbo.

Kodanikualgatuse korras linnavolikogu eelnõu algatamiseks on vaja ühe protsendi Tallinna elanike allkirju. Tänavu 1. aprilli seisuga elas Tallinnas 412 950 inimest.

Panuse ürituse õnnestumiseks andsid MTÜ Kodaniku Hääl, Tallinna Loomaaed, Kloun Ummi, Miku-Manni lasteteater, Lastekaitse Liit, MTÜ Reservkorpus, Naiskodukaitse, MTÜ Õnnepank, WIMA Estonia, Eventech, Tallinna Avatud Noortekeskus, Sujuri OÜ, kauplust XS Mänguasjad, Reklaamtoode OÜ, käsitööpood Les Petites ja teised vabatahtlikud.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles