Tallinn loobub oma prügiveo- ja tänavapuhastusfirma loomisest

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prügivedu.
Prügivedu. Foto: Peeter Langovits

Tänavapuhastuse ja jäätmekäitlusega tegeleva munitsipaalfirma loomise ettevalmistamiseks kokku kutsutud komisjon esitab linnavalitsusele täna aruande oma tegevuse kohta ning ettepaneku ettevõte loomata jätta.


2009. aasta märtsis moodustatud komisjoni ülesanne oli analüüsida linna äriühingu või asutuse asutamise vajalikkust jäätmeveo ja tänavapuhastuse korraldamiseks ja teostamiseks Tallinnas, võrrelda jäätmeveo ja tänavapuhastuse korralduse olemasoleva süsteemi ja asutatava linna äriühingu või asutuse positiivseid ja negatiivseid aspekte ning vastavalt tulemustele teha linnavalitsusele ettepanek linnafirma asutamiseks või asutamata jätmiseks.

Teemat analüüsisid põhjalikult nii keskkonnaamet kui mitu erafirmat. Lõpuks jõudis komisjon seisukohale, et enne olemasolevate hankelepingute lõppemist 2014. aasta augustis ei ole võimalik linnaettevõtte loomisega saada olemasoleva raha eest kvaliteetsemat teenust ega täita eeldust, et linnaeelarvest tänavapuhastusteenuse osutamiseks tehtavad kulutused jäävad samaks.

Seetõttu esitasid komisjoni liikmed üksmeelselt linnavalitsusele ettepaneku otstarbekuse kaalutlusel jätta tänavapuhastusega tegelev linna äriühing asutamata. «Edaspidi tuleks monitoorida majanduslikku keskkonda ning arutada linnaettevõtte loomise vajadust uuesti 2013. aastal,» oli komisjoni seisukoht.

Samuti ei pidanud komisjon otstarbekaks jäätmeveoga tegeleva linnaettevõtte asutamist. Komisjon leidis, et alates tänavu 1. augustist rakendub korraldatud jäätmevedu lõpuks kogu Tallinnas ja seda odavama hinnaga, kui linnaettevõtte ise teenust osutades pakkuda suudaks. Munitsipaalprügiveofirma loomist takistaksid ka vahepeal tehtud seadusemuudatused.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles