TLÜ ajaloo instituut sai uue juhi

Mirjam Mäekivi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erki Russow
Erki Russow Foto: Juha Ruohonen

Tallinna Ülikooli ajaloo instituudi nõukogu otsusel ei jätka asutuse juhina praegune direktor Magnus Ilmjärv, vaid ohjad võtab üle arheoloogia osakonna juhataja Erki Russow.

Valimisel jagunesid nõukogu hääled järgmiselt: Ilmjärvele kuus poolthäält, Russowile kaheksa poolthäält, ütles Postimees.ee'le TLÜ pressiesindaja.

Uus direktor asub ametisse tänavu augusti keskpaigast, tema eelseisev ametiaeg kestab viis aastat. Magnus Ilmjärv juhtis instituuti 2006. aastast.

Russow on lõpetanud Tartu Ülikooli arheoloogia erialal 1997. aastal ning Tartu Ülikoolis kaitsnud ka magistri- ja doktorikraadi. Tema teadustöö uurimissuundadeks on Euroopa ajaloolise aja arheoloogia, linnaarheoloogia ning kesk- ja uusaegne esemeline kultuur.

Ta on osalenud või juhatanud mitmeid arheoloogilisi kaevamisi Saksamaal (Lübeck, Dresden) ning järeldoktorina töötanud Londonis Society of Antiquaries of London kutsel Suurbritannia linnaarheoloogiaga tutvumiseks. Ta on osalenud kolmes sihtfinantseeritavas teadusteemas, hetkel on ta ühe Eesti Teadusfondi grandi hoidja.

Russow on kutsutud 2012. aastal Briti Akadeemia stipendiaadina külalisteadlaseks University College of Londoni arheoloogia instituuti.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles