Tallinna ehituskool plaanib laienemist

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna ehituskool.
Tallinna ehituskool. Foto: Egert Kamenik

Tallinna linnavalitsus kavatseb võtta homsel istungil vastu detailplaneeringu, mis loob võimalused Tallinna ehituskooli laiendamiseks.

Pärnu maantee 162 kinnistu, Pärnu maantee 164 maaüksuse ja lähiala detailplaneering loob võimaluse ehituskooli kinnistule kuni viie maapealse ja ühe maa-aluse korrusega õppehoone rajamiseks ning olemasolevale koolimajale 4. korruse peale ehitamiseks.

Kesklinnas Pärnu maantee, Tammsaare tee ning raudtee vahel paiknevale 1,97 hektari suurusele maa-alale koostas detailplaneeringu K-Projekt. Koostamise algatamist taotles Tallinna ehituskool.

Pärnu maantee 162 kinnistul paiknevad ehituskooli õppehooned - kolme maapealse ja ühe maa-aluse korrusega peahoone, kahe maapealse korrusega õppepolügoni hoone ning kolm ühekorruselist õppehalli. Kinnistu kuulub riigile ning selle valitseja on haridus- ja teadusministeerium.

Planeeritud ala asub Tallinna ühe tähtsaima magistraaltänava – Pärnu maantee ääres ja piirkonna ühe olulisema liiklussõlme vahetus läheduses. Maa-ala kontaktvööndis paiknevad valdavalt äri-, teenindus- ja tootmishooned. Tegemist on kiiresti areneva piirkonnaga.

Tallinna üldplaneeringus on planeeritud maa-ala maakasutuse juhtotstarbeks määratud ühiskondlike ja puhkeehitiste ala, mis on mõeldud põhiliselt haridus-, teadus-, tervishoiu-, kultuuri- või spordiasutustele, samuti samalaadsete teenustega või vaba aja veetmisega seonduvatele ettevõtetele. Detailplaneering on Tallinna üldplaneeringuga kooskõlas.

Kõrghoonete teemaplaneeringu järgi asub nimetatud maa-ala Järvevana kõrghoonete piirkonnas, kus hoonete piirkõrguseks merepinnast on seatud kuni 98 meetrit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles