Tallinnas jätkub registreerimine tasuta hambaravile

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tasuta hambaravi saab Tõnismäe hambapolikliinikus.
Tasuta hambaravi saab Tõnismäe hambapolikliinikus. Foto: Toomas Huik

Tallinna teise abipaketi uus meede,  tasuta hambaravi on jätkuvalt menukas, mida tõestab teenuse saamiseks esitatud ligi 800 taotlust. Avaldusi võetakse vastu 30. juunini ja ravi toimub Tallinna hambapolikliinikus  aadressil Toompuiestee 4.

Tasuta teenusele õigust andvaid tõendeid hakkasid  linnaosavalitsuste sotsiaalhoolekandeosakonnad väljastama 17. jaanuarist. 31. maiks  oli taotluse esitanud 791 inimest, neist mais 102. Ravi on selle aja jooksul tehtud 692 patsiendile kogumaksumusega 92 013.59 eurot.

Abilinnapea Merike Martinsoni sõnul oli abimeetme populaarsus ette ennustatav.

«Olukorras, kus inimeste elatustase töötuse leviku tõttu märgatavalt langes, oli selge, et hambaravi jääb muu viletsuse kõrval tahaplaanile. Linna abi osutus seega hädavajalikuks,» ütles Martinson.

Kõige rohkem teenusetaotlejaid on Põhja-Tallinna linnaosast, Lasnamäelt ja kesklinnast.
Tallinn rakendab  toetusmeedet hambaraviteenuse tagamiseks  toimetulekuraskustes isikutele, kes on olnud vähemalt üks aasta katkematult töötuna arvel töötukassas ja kelle elukoht on rahvastikuregistri andmetel Tallinn. 

Tasuta hambaravi saavad  isikud,  kelle perekonna netosissetulek avalduse esitamisele eelneval kolmel järjestikusel kuul on esimese pereliikme kohta väiksem kehtivast kuupalga alammäära netotasust, mis on  249,83 eurot.

Raviteenuse  osutaja on SA Tallinna Hambapolikliinik. Raviaja täpsustamiseks peab teenuse saaja pöörduma tööpäevadel polikliiniku registratuuri linnaosa sotsiaalhoolekande osakonna väljastatud dokumendi ja fotoga isikuttõendava dokumendi alusel. Tõend on teenusele registreerimiseks kehtiv neli kuud.

Tasuta hambaravipakett sisaldab suuõõne ja hammaste läbivaatust ja panoraamröntgenit, mille järel otsustatakse osutatava ravi liik – hammaste plombeerimine, ravi, hammaste eemaldamine, igemeravi või esmaabiteenused.

Kosmeetilist  ravi  ega proteesimisteenuseid ravipakett ei sisalda.
Tasuta teenust on kavas tänavu osutada 1500 toimetulekuraskustes isikule. Tõendeid väljastatakse  kuni 30. juunini.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles