Ehitaja surm võib tuua ülemustele tingimisi vangistuse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tellingud.
Tellingud. Foto: Elmo Riig / Sakala

Alluva surmaga lõppenud tööõnnetuse tõttu kohtu alla sattunud ehitusobjekti kahe juhi kohtuprotsess jõudis esmaspäeval Harju maakohtus kohtuvaidlusteni, mille käigus nõudis prokurör neile tingimisi karistust.

Prokuröri hinnangul peaks kohus mõistma ehituse objektijuhi Borja (57)  ning ehitusfirma töödejuhataja Eduardi (34) süüdi karistusseadustiku paragahvi järgi, mis käsitleb tööohutusnõuete eiramist, kui sellega kaasneb ettevaatamatusest inimese surm. Süüdistaja taotles kohtualustele poole aasta pikkust tingimisi vangistust kolmeaastase katseajaga.

Kohtualuste kaitsjad leidsid, et nende klientide süü on tõendamata ja kohus peaks langetama õigeksmõistva otsuse. Harju maakohus kuulutab otsuse 22. juunil.

Õnnetus juhtus 2006. aasta 10. aprillil Tallinnas Kaupmehe tänaval asuval ehitusel, kus tööline kukkus tellingutelt alla ning sai surma. Juhtunu asjus käivitus kriminaaluurimine, mille lõppedes sai uurijatele selgeks, et objektil olid mitmed tööohutusnõuded täitmata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles