Politseile valetamine läks soomlasele maksma üle 22 000

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Varas.
Varas. Foto: SCANPIX

Tallinnas astus neljapäeval kriminaalsüüdistusega kohtu ette politseiuurijale auto varguse kohta valetanud soomlane, kellel tuleb kohtu otsusel tasuda rikkumise eest üle 22 000 krooni.


Marko Frederik sattus seadusega pahuksisse tänavu mais, kui ta valetas Põhja prefektuuri uurijale, et sama aasta aprillis varastati temalt Rävala puiesteel 5. seeria BMW. Tegelikult ei toimunud mehe kirjeldatud asjaoludel auto vargust.

Politsei sai soomlase valele jälile ning tema suhtes käivitati kriminaaluurimine. Eeluurimise lõppedes esitas riigiprokuratuur mehele süüdistuse teadvalt valeütluste andmises ja saatis ta kohtu ette.

Harju maakohus mõistis Marko Frederiku neljapäeval süüdi ning karistas teda kokkuleppemenetluse korras 16 390-kroonise trahviga. Lisaks tuleb mehel tasuda teise astme kuriteo eest 6525 krooni sundraha. Seega läks valetamine soomlasele maskma kokku ligi 23 000 krooni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles