Vanalinna kinnisvaraturg on Tallinna keskmisest aktiivsem

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna vanalinn.
Tallinna vanalinn. Foto: Toomas Huik

Kui eelmise aasta maist praeguseni oli Tallinna kõigist eluruumidest käibes 2,1 protsenti, siis kesklinnas ja vanalinnas on sama näitaja rohkem kui kaks korda suurem ehk 4,8 protsenti.

Pindi Kinnisvara juhatuse esimees Kalev Roosiväli ütles tänasel kinnisvarakonverentsil, et vanalinna eluruumide müügi keskmine pakkumishind on praegu 2647 ning äripindade sama näitaja 2738 eurot ruutmeetrilt. Üürihinnad on eluruumide puhul seitse ning äriruumide puhul 12 eurot ruutmeetrilt.

Vanalinna korteritega tehti kõige rohkem ostu-müügitehinguid 2005. aasta neljandas kvartalis ehk kokku 62. Tänavu I kvartalis oli sama arv 24 ning aprillis 13. Kõige kallimad olid vanalinna korterid 2008. aasta I kvartalis. Siis algas kiire langus ning hinnad saavutasid põhja 2009. aasta III kvartalis. Järgmine madalseis oli mullu III kvartalis, kuid siis hakkas korterite maksumus jälle kasvama.

Tänasel konverenstil jäi kõlama seisukoht, et võrreldes Stockholmi ja Helsingiga on Tallinna vanalinna kinnisvara oluliselt odavam.

Uuring näitas, et vanalinnas on praegu kasutusest väljas kõige rohkem tervikhooneid 22 000 ruutmeetriga. Toitlustuspindasid ei ole kasutuses ligi 3000, bürooruume 1338 ning kaubanduspindasid 1291 ruutmeetrit. Kõige rohkem mittekasutatavaid pindu kuulub erinevatele juriidilistele isikutele (58 protsenti) ja riigile (26 protsenti).

Vanalinna elamupinda oleks võimalik praegu laiendada umbes 150 korteriga.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles