Riigiprokuratuur saatis kohtuniku süüasja kohtusse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Harju maakohtu kohtunik Leo Kunman
Harju maakohtu kohtunik Leo Kunman Foto: Tiina Kõrtsini / Õhtuleht

Riigiprokuratuur saatis kohtusse Harju maakohtu staažika kohtuniku Leo Kunmani süüasja, milles teda süüdistatakse kelmuses ja kindlustuskelmuse katses.

Kohtunik Kunman (60) eitab kuritegusid kategooriliselt ning on öelnud, et tema süüdistamine kuriteos on alusetu ja põhjendamatu ning pahatahtlik, vahendab ERRi uudisteportaal.

Riigiprokuratuur saatis Kunmani süüasja kohtualluvuse määramiseks Tartu ringkonnakohtule, kus see otsustati objektiivse kohtumenetluse huvides anda arutamiseks Tartu maakohtule, ütles riigiprokuratuuri pressiesindaja Kadri Tammai.

Süüdistuse järgi esitas kohtunik kindlustusjuhtumi kohta valeandmeid ning väidetavalt kasseeris tema avariilist maasturit remontinud poja firma kindlustusfirmalt rohkem raha, kui tegelikult remonditöid tegi.

Kohtunik sattus esimesse liiklusõnnetusse 2009. aasta suvel, kui tema maasturile jooksis Harjumaal ette metskits, teise aga mullu jaanuaris, kui ta põrkas oma maasturiga Harjumaal libeda tee tõttu kokku vastassuunas liikunud Mercedesega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles