Stockmanni laienduse detailplaneering algatatakse juunis

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Stockmanni kaubamaja hullude päevade ajal.
Stockmanni kaubamaja hullude päevade ajal. Foto: Peeter Langovits

Tallinna kesklinnas asuva Stockmanni kaubamaja laiendamist on juba pikka aega kavandatud. Nüüd on asjad niikaugel, et tõenäoliselt juunis jõuab hoone juurdeehituse detailplaneeringu algatamine linnavalitsuse istungile.

Linnaplaneerimise ameti detailplaneeringute teenistuse direktori Arvo Rikkineni sõnul on Stockmanni kaubamaja laienduse eskiis saanud kõik vajalikud kooskõlastused. See tähendab, et tõenäoliselt juunis jõuab detailplaneeringu algatamine linnavalitsuse istungile.

Stockmanni kaubamaja direktor Marge Turner ütles, et praegu on veel natuke vara rääkida lähemalt sellest, kuidas juurdeehitus välja nägema hakkab ning kui palju kaubamaja müügipinda juurde saab.

Postimees.ee andmetel laieneb Stockmann osaliselt praeguse parkimismaja arvelt, kuid juurdeehitus ulatub otsapidi ka hoone sisehoovi alale.

Stockmanni kaubamaja hoone valmis Liivalaia tänava ja Tartu maantee nurgal 1996. aastal ning seda laiendati 2000. aastal. Maja viiel korrusel on kokku 14 500 ruutmeetrit müügipinda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles