Nõmme turg võtab eeskuju Tartust

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu turg.
Tartu turg. Foto: Margus Ansu

Tallinna volikogu otsusega loodav linnaasutus Nõmme Turg kavatseb eeskuju võtta Tartu turust.

Nõmme linnaosa valitsuse hallatava asutuse loomisest rääkides ütles linnaosa vanem Rainer Vakra, et praegu annab küll Tartu turg silmad ette kõigile Tallinna turgudele, kuid Nõmmel on järgmiseks kevadeks vähemalt sama hea kauplemiskoht, vahendas Raepress.

Selleks asutati linnaasutus Nõmme Turg, mille põhitegevusalaks on turukaubanduse organiseerimine ja turuteenuse osutamine.

«Nõmme saab tulevaks kevadeks koha, kus klient on võimalikult lähedal tootjale, kus on puhas ning kuhu inimestel on rõõm tulla,» lubas Vakra.

«Siin pakub eeskuju Tartu turg, hea näide sellest, et turu säilimise, korralike kauplemistingimuste loomise ja ostjate rahulolu tagab see, kui turg on omavalituse hallata,» lisas ta.

Hallatava asutuse kaudu soovib Tallinna linn ellu viia oma tahet turu ehitustööde ja turukaubanduse käivitamisel ning kontrollimisel.

Vakra sõnul on uue asutuse esmane ülesanne läbirääkimised turul kauplevate isikutega, lammutus-, konserveerimis- ja ehitustööde ettevalmistamine ning nende korraldamine alates 5. jaanuarist 2009.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles