Tallinna kainestusmajas ööbib nii kodutuid kui välismaalasi

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna kainestusmaja.
Tallinna kainestusmaja. Foto: Mihkel Maripuu

Peaaegu poolteist aastat töötanud Tallinna kainestusmajas kasvab ööbimisele toodud kodutute arv, kainenema tuuakse ka välismaalasi.


Lääne-Tallinna Keskhaigla territooriumil paiknev kainestusmaja alustas tööd 16. novembril 2009, vahendas Raepress. Kainestusmaja käivitamisel võeti eeskujuks Helsingi vastavad kogemused.

Kainestusmajas on kokku 30 kahekohalist kambrit, kainenejate arv on varieeruv ja kõige suurem koormus on tavaliselt kuu algul, mil kainestusmajja on päeva jooksul toodud ligi 35 klienti.

17. novembrist 2009 kuni 24. maini 2011 on kainestusmajas kainenemisel viibinud 8793 joobes isikut, neist 959 naist . Esimesel aastal oli naisklientide osakaal 11,4 protsenti ja nüüdseks on naiste osakaal vähenenud 9,5 protsendile.

Valdavalt on tegemist eestlastest, venelastest ja soomlastest klientidega, kuid kainenema on toodud ka inglasi, lätlasi, leedukaid, poolakaid ja isegi nepaali kodanikke. Tänavu on Tallinna kainestusmajas veetnud öö 27 teiste riikide kodanikku, neist mitmed korduvalt.

«Suurenenud on aga kodutute sattumine kainenemisele, eelmise aastaga võrreldes iga kuu paarikümne võrra rohkem,» ütles Põhja prefektuuri kainestusmajateenistuse vanem Karla Kilk.

Kui jaanuaris veetis öö kainestusmajas 198 kodutut, siis märtsis 217, aprillis 216 ja maikuus eilse seisuga 185. Vajadusel jagatakse koduta klientidele puhtaid riideid, mida saadakse Tallinna Hoolekande Keskusest.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles