Reformierakond soovib taastada lasteaedade teeninduspiirkonnad

Urmas Seaver
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kolm aastat tagasi tekitasid lapsevanemad pika järjekorra kui tahtsid saada oma lapsele kohta uude lasteaeda.
Kolm aastat tagasi tekitasid lapsevanemad pika järjekorra kui tahtsid saada oma lapsele kohta uude lasteaeda. Foto: Raigo Pajula

Reformierakonna Tallinna volikogu fraktsioon esitas linnavolikogule eelnõu lasteaedade teeninduspiirkondade taastamiseks, et parandada inimeste võimalusi panna oma laps naabruses olevasse lasteaeda.

Reformierakonna fraktsiooni aseesimees Ülle Rajasalu ütles, et linnavõim kaotas lasteaedade teeninduspiirkonnad 2000. aastal, mil laste sündivus oli vähenenud, vabu kohti lasteaedades oli palju ning lastevanematel oli piisavalt valikuvõimalusi, et leida oma lapsele sobiv lasteaed.

«Toona oli see põhjendatud, kuid tänaseks on olukord kardinaalselt muutunud,» lausus Rajasalu.

Tema sõnul on kehtib praegu kord, kus lasteaedadel puudub konkreetne teeninduspiirkond, mistõttu lapsevanemad ei saa sagedasti panna oma lapsi ka naabruses olevasse lasteaeda.

«Näiteks üks Pirita pere on sunnitud oma lapsi viima kolme erinevasse lasteaeda ning seejuures ei asu need ühes linnaosas,» märkis Rajasalu.

Ta lausus, et nende ettepaneku kohaselt võiks lasteaeda vabade kohtade korral võtta ka lapsi teistest piirkondadest, kuid iga lasteaed peab eelistama oma teeninduspiirkonn lapsi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles