Justiitsminister: Tallinna vangla probleemid on lahenemas

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna vangla kompleks arhitektuuribüroo Visuaal nägemuses.
Tallinna vangla kompleks arhitektuuribüroo Visuaal nägemuses. Foto: Repro

Justiitsminister Kristen Michal ütles intervjuus Kuku raadiole, et probleemid uue Tallinna vangla ümber on peagi lahendatud ja ilmselt tuleb uus vangla Rae valda.

Algselt pidi uus Tallinna Vangla tulema Maardusse, see ei meeldinud aga kütusetransiidiga tegelevale ettevõttele Vopak E.O.S. Ettevõte nõudis kohtus vangla ehitusloa tühistamist, kuna plaanitav vangla piiraks firma äritegevust ning kohustaks firmat tegema märkimisväärseid
investeeringuid täiendavatesse ohutus- ja turvameetmetesse.

Eelmise aasta lõpul pakkus Vopak E.O.S. Riigi Kinnisvara ASile vangla asukohavaidluste lõpetamiseks ja kompensatsiooniks 20 miljonit krooni, mille RKAS tagasi lükkas.

Michal ütles intervjuus Kuku raadiole, et nüüdseks on läbirääkimised paljulubavas staadiumis.

Ta teatas, et jõutud on lahenini, mis lõpetab Maardus kõik vaidlused ja tema hinnangul on tegemist lahendusega, kus võidavad kõik. Michal kinnitas, et Vopak saab Maardus ettevõtlusega edasi tegeleda ja RKAS saab maa eest väärilise hinna ja tehtud kulutuste eest tasu.

Ministri sõnul saab siis juba Tallinna vangla plaanidega edasi minna ja ilmselt tuleb uus vangla Rae valda. Michal märkis, et Riigi Kinnisvara ASil on Rae vallaga hea partnerlus, koos saab hakata valda uut vanglat planeerima.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles