Kalamajja kerkivad uued elamud

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uued elamud Kalamajas.
Uued elamud Kalamajas. Foto: YIT Ehitus

YIT Ehitus alustab tuleval nädalal Kalamajas ehitustöid, mille tulemusena valmib järgmisel aastal aadressil Uus-Kalamaja 10 kolmest kolmekordsest majast koosnev hoonekompleks kokku 47 korteriga.

YIT Ehituse juhatuse esimehe Margus Põimi sõnul on korterelamud osa kavandatavast elamukvartalist, mis seob tervikuks Uus-Kalamaja miljööväärtusliku elamupiirkonna ja rannaala huviväärsused ning toob elu seni tühjana seisnud alale.

Elamukvartali rajamise esimeses etapis ehitas ettevõte 2008. aastal korterelamu Noole tänavale.

«Arendatav elurajoon on paarikümneminutilise jalutuskäigu kaugusel nii kesklinnast kui merest,» ütles Põim. «Tänaseks on korda tehtud kõrvalasuv Kalamaja kalmistupark, peagi jõuab lõpuni ka rannaala olulisima arhitektuuriväärtuse, vesilennukite angaaride renoveerimine. Valmivast
elukvartalist möödub ühtlasi äsjaavatud kultuurikilomeeter ning loodetavasti jõuab peagi Kalamajani ka Tallinna rannapromenaad.»

YIT Ehituse arendusdirektori Argo Karuse sõnul on uus elamukompleks ideaalne elukeskkond neile, kes eelistavad elu eemal linnamürast ning hindavad piirkonna haruldast kultuurset atmosfääri. «Usume, et tegemist on tõeliselt perspektiivika arendusega ja valmivad korterid leiavad endale omanikud üsna kiirelt,» ütles Karuse.

Valmivas hoones on saadaval ühe- kuni neljatoalised korterid, netopinnaga 28,1 – 91,7 ruutmeetrit. Hoonel on kinnine maa-alune parkla, mis moodustab esimese korruse korterite juurde terrassid. Rõdu või terrass on enamusel korteritel. Samuti paigaldatakse igasse korterisse soojustagastusega ventilatsioonisüsteem, mille tulemusena on elanikel madalamad küttekulud talveperioodil.

Korterite müük on juba alanud ning maksumus algab 1647 eurost ruutmeetri kohta. Hoone valmib 2012. aasta aprillis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles