Linnavolikogus arutletakse hipodroomi ala planeeringu üle

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna hipodroom.
Tallinna hipodroom. Foto: Artur Sadovski

Kolmapäeval toimub Tallinna linnavolikogu saalis arutelu volikogu menetluses oleva Paldiski mnt 50 kinnistu ja selle lähiala detailplaneeringu teemal.


«Linnamajanduskomisjoni algatatud arutelule on kutsutud kõik volikogu liikmed ja teemast huvitatud osapooled – planeeringu koostaja arhitekt Tõnu Laigu QP Arhitektid OÜst, kinnistu omaniku ja arendaja OÜ Alfa Property juhatuse liige Jaan Manitski ning ka kodanikeühenduste esindajad. Viimatinimetatuist on MTÜ Telliskivi Selts pöördunud volikogu liikmete poole oma vastuväidetega planeeringule,» rääkis volikogu pressinõunik Ester Šank.

Volikogu linnamajanduskomisjoni esimehe Anu Hallik-Jürgensteini sõnul on arutelu eesmärgiks rääkida asjaosaliste osavõtul selgeks kõik planeeringuga seotud küsimused, et volikogu võiks seejärel asuda ühel järgmistest istungitest märksa pädevamana otsust langetama.

Viimastel päevadel levib hipodroomi eest seisjate seas jutt, et linnavolikogu esimees Toomas Vitsut olevat ühes väiksemas seltskonnas avaldanud arvamust, et hipodroom peab jääma oma praegusesse asukohta ning selle asemele elurajooni kavandav detailplaneering, mis läks linnavalitsuse bürokraatiamasinast läbi nagu nuga võist, võidakse tagasi lükata.

Vitsut ise seda siiski ei kinnita. «Toomas Vitsut pole oma isiklikku arvamust väljendanud ei suuremas ega väiksemas seltskonnas ja see võib olla nii- või naasugune, aga hääletamisel moodustab tema hääl 1/79-ndiku linnavolikogust,» teatas Vitsut vastuseks Postimees.ee selleteemalisele küsimusele.

«Võibolla sobibki hipodroom mõnda lähivalda oluliselt paremini kui Tallinna kesklinnast kiviviske kaugusele?» jättis Vitsut küsimuse õhku rippuma. «Tõsiasi on aga see, et piirkond peab saama korda ja elanikke võimalikult enam rahuldaval moel,» lisas ta.

Hipodroomi ja selle lähiala detailplaneeringu kehtestamine oli juba volikogu eelmise istungi päevakorras, kuid võeti seal välja vahetult enne istungit saabunud vastuväidete tõttu kodanikeühendustelt.

«Arutada on küsimust mõistlik seejärel, kui kõik osapooled, kaasa arvatud vastuväiteid esitanud MTÜ Telliskivi Selts on saanud küsimustele vastused ja ka omi seisukohti selgitada. Just selleks, et selgitada on linnamajanduskomisjon kavandanud homseks nii-öelda laia ringi arutelu,» selgitas Hallik-Jürgenstein.

Vaidlusalune detailplaneering näeb hipodroomi asemel ette elamurajooni, kuhu mahub hulk kortermaju. Lisaks veel lasteaiad, perekeskused, muud sotsiaalobjektid ning ärihooned. Avalikuks kasutamiseks on mõeldud läbi kogu ala kulgev niinimetatud ribapark.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles