Liiva kalmistu prügila koristamine maksab miljon eurot

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liiva kalmistu.
Liiva kalmistu. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Liiva kalmistu ebaseadusliku prügila likvideerimine läheb Tallinna Kalmistute juhi Jaak Taevase sõnul maksma umbes miljon eurot.

Keskkonnainspektsioon tegi tänavu märtsis Tallinnale ettekirjutuse, millega kohustas juba aastaid Liiva kalmistul laiutanud ebaseadusliku prügimäe kahe aastaga korda tegema, vahendab ERR Uudised.

Tänaseks on kalmistuprügi kogumiseks ja eelsorteerimiseks rajatud kaks platsi, olemas on Liiva platsi projekt ja ehitusluba ning soetamisel on tehnika prügi eelsorteerimiseks.

Samas kinnitas Taevas, et prügilat kahe aastaga korda teha pole reaalne, kuna prügimägi asub kalmistu matmisala keskel ja kõigepealt tuleb sinna rajada juurdepääsutee rasketranspordile, see eeldab aga projekteerimist ja kooskõlastuste tsükli läbimist ning tõenäoliselt ka detailplaneeringut, mille jaoks kulub rohkem aega kui praegu ette nähtud on.

Taevase sõnul on Liiva kalmistu prügiga kaetud osa rajatud vanade kruusakarjääride alale ning ebaseaduslik prügila sai seal alguse juba aastal 1974, kui kaevandamine lõpetati.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles