Boroditš kutsub Leedu eeskujul naastrehve keelustama

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Naastrehvid lõhuvad teekatteid..
Naastrehvid lõhuvad teekatteid.. Foto: Toomas Huik.

Tallinna abilinnapea Deniss Boroditš kutsub üles järgima ka Eestis Leedu Vabariigi eeskuju ning keelama naastrehvide kasutamise.

Vastavalt muudatustele Leedu liikluseeskirjas keelatakse naastrehvide kasutamine Leedu territooriumil alates 10. aprallist 2011, vahendas Raepress.

Tallinna linnavolikogu esitas käesoleva aasta märtsis majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile ettepaneku keelustada naastrehvide kasutamine Eesti territooriumil alates 1. oktoobrist 2010. 

Abilinnapea Deniss Boroditši sõnul on uuringud näidanud, et naastrehvide kasutamise keelustamisega saavutatakse teekatete pikem eluiga, mis vähendab oluliselt teede remondivajadust ja vähendab autorataste alt õhku lenduvat tolmu.

Septembri alguses toimus Tallinna linnavalitsuses energeetikakomisjoni koosolek, kus  oli taas arutlusel naastrehvide keelustamine vajadus.

Komisjoni esimehe Deniss Boroditši sõnul nõustus energeetikakomisjon vajadusega teha järjekordne pöördumine vabariigi valitsuse poole naastrehvide keelustamise küsimuse täiendavaks aruteluks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles