Arvevabrikandid astuvad kohtu ette

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arved
Arved Foto: Elmo Riig / Sakala

Põhja ringkonnaprokuratuur saatis kohtu ette suures maksupettuses süüdistatuna nn arvevabriku teenuse pakkujad ning nende abil riiki petnud firmajuhid ja firmad – kokku 13 isikut ja 3 firmat.

Kohtu ette astuvad Arnold Gutman, Kaia Gutman, Martin Uiga, Rene Heinala, Tarmo Veensalu, Sulev Eensalu, Marko Kalev, Nail Jagafär, Margus Siilo, Ake Andersoo, Aivar Tedremäe, Andres Teresk, Eigo Sõster ning juriidiliste isikutena OÜ Upa Ehitus, OÜ Meeskond ja OÜ Pinnatöötlus, kirjutab ERRi uudisteportaal.

Süüdistuse järgi organiseeris Arnold Gutman arvevabriku käivitamiseks ja maksupettuste läbiviimiseks varifirmad, mille pangadokumendid, kontod, paroolid ja pangakaardid olid Gutmanite, Heinala, Uiga ja Veensalu käsutuses, kes edastasid tasu eest varifirmade nimel 2004. aasta jaanuarist kuni 2007. aasta veebruarini fiktiivseid arveid mitmetele reaalselt tegutsevatele ettevõtetele.

Tegutsevad ettevõtted kajastasid fiktiivseid arveid oma maksudeklaratsioonides ning maksuhaldurile esitatud valeandmete tõttu jäi riigile laekumata ligi 20 miljonit krooni makse.

Suures ulatuses maksude tasumisest hoidumises süüdimõistmisel võib kohus määrata
rahalise karistuse või kuni viieaastase vangistuse, juriidilist isikut ähvardab süüdimõistmisel rahakaristus.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles