Pärnu maanteel valmis kauaoodatud foor

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Toomas Huik

Homme lõunal avavad abilinnapea Jaanus Mutli ja Nõmme linnaosa vanem Rainer Vakra Vana-Pääsküla bussipeatuse läheduses foorid saanud liiklussõlme.

Foorid hakkavad reguleerima jalakäijate ülekäigurada ja busside tagasipöörde kohta Pärnu maantee linnast väljuval suunal.

Nõmme linnaosa vanema Rainer Vakra sõnul on sellele teelõigule rajatud valgusfoorid eelkõige abiks jalakäijatele, kes siiani pidid tee ületamiseks lootma autojuhtide vastutulelikkusele.

«Fooridega reguleeritud ülekäigurada neljarealisel maanteel on jalakäijatele kordi turvalisem kui varasem lahendus,» leidis Vakra. «Samuti saavad pikad linnaliinibussid nüüd liiklusohtlikku olukorda tekitamata Statoili parklast linna suunal tagasipöörde sooritada,» selgitas ta.

«Nimetatud fooriobjekti valmimist ootasid kõik ümberkaudsed elanikud juba pikisilmi, sest nüüdsest on tõsiselt liiklusohtlik Pärnu maantee ületuskoht muudetud jalakäijate jaoks märkimisväärselt turvalisemaks,» lisas abilinnapea Jaanus Mutli.

Vana-Pääsküla liiklussõlme rekonstrueerimine koos uue teemärgistuse rajamisega läks maksma 5,1 miljonit krooni. Fooride süsteemi ja muud liikluskorralduslikud vahendid ehitas AS Signaal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles