Presidendi pärjatud mängulinnakut käiakse pidevalt lõhkumas

Urmas Seaver
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peagi valmib Stroomi rannapargis mänguväljak, kuhu on plaanitud tegevust nii pisikestele kui ka suurtele..
Peagi valmib Stroomi rannapargis mänguväljak, kuhu on plaanitud tegevust nii pisikestele kui ka suurtele.. Foto: Tallinna keskkonnaamet.

Tallinn on hädas kalli raha eest rajatud suurejooneliste mänguväljakutega, millest näiteks Stroomi rannaparki rajatud ning presidendi poolt pärjatud linnakut «Laev» käiakse pimeduse varjus pidevalt lõhkumas.

Tallinna keskkonnaameti juhi Arvo Käärdi sõnul on viimasel ajal üha sagenemas vandaalitsemised uutes kogupere mänguväljakutes, mida linn on rajanud Stroomi rannaparki, Lasnamäele Vormisi tänav 5 haljasalale, Haaberstisse Õismäe tiigi lähedusse, Löwenruh parki ja Männi parki.

Käärd märkis, et erilise vandaalitsejate tähelepanu all on seejuures Stroomi ja Mustamäel asuva Männi pargi mängulinnakud. Nii lõhuti oktoobri alguses mängulinnakus «Laev» piirdepaneelid ja põrandad.

«Kahjusumma on väljaselgitamisel, hooldustehniku hinnangul võib see ulatuda 60 000 kroonini,» teatas ametijuht kirjas politseile. Ta lisas, et Stroomi linnaku põrandaid on seejuures lõhutud korduvalt.

Käärd lausus, et hooldustehnikute väitel käiakse Stroomi ja Männi pargi linnakutes vandaalitsemas hilistel õhtutundidel. Samuti tõi ta probleemina välja, et mänguväljakutelt varastatakse mänguvahendeid - hiljuti viidi näiteks Kopli kalmistu mänguplatsilt minema rippkiik.

«Palume teie abi Stroomi rannapargi «Laev» lõhkujate kindlaks tegemiseks ja vastutusele võtmiseks ning vandaalitsemiste peatamiseks,» märkis Käärd kirjas politseile. «Samuti palume tihendada politseipatrullide reide eelnimetatud objektidele eriti hilistel õhtutundidel ja öösiti või leida muud võimalused vandaalitsejate tuvastamiseks ja korrale kutsumiseks.»

Linn avas Stroomi ranna kogupere mänguväljaku mai lõpus ning see läks maksma 3,2 miljonit krooni. Lasnamäel avatud mänguväljak maksis aga näiteks 4,2 miljonit krooni.

Vabariigi president Toomas-Hendrik Ilves premeeris konkursi «Kaunis Eesti kodu» raames Stroomi rannas olevat mängu- ja spordiväljakute kompleksi, mis pälvis tunnustuse kui kõige kaunim tervisespordi rajatis.  

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles