Järvik sai vangiminekuks ajapikendust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mupo endine juht Kaimo Järvik ja ta advokaat Aivar Pilv.
Mupo endine juht Kaimo Järvik ja ta advokaat Aivar Pilv. Foto: Peeter Langovits

Harju maakohus andis täna pistise võtmises süüdimõistetud Tallinna munitsipaalpolitsei eksjuhile Kaimo Järvikule vangiminekuks kaks kuud ajapikendust.

Kohus rahuldas Järviku (42) kaitsja vandeadvokaat Aivar Pilve taotluse osaliselt ning lükkas Järviku vangistuse kandmisele asumise edasi kuni 20. juulini, ütles maakohtu pressiesindaja Kristina Ots ERR-i uudisteportaalile.

Kohus kohustas Järvikut minema kahe kuu pikkuse vangistuse kandmisele Tallinna vanglasse 21. juulil ja kui ta siis vanglasse ei ilmu, kohaldatakse tema suhtes sundtoomist.

Põhja ringkonnaprokuratuuri eriasjade prokurör Kadri Väling oli Järvikule ajapikenduse andmisele vastu ning vanglaarst kinnitas kohtule, et Järviku tervise eest hoolitsemiseks on vanglas kõik tingimused tagatud.

Kohus mõistis mupo endise juhi 4. aprillil süüdi korduvas pistise võtmises ning määras talle karistuseks poolteist aastat vanglakaristust, millest kaks kuud tuleb tal ka tegelikult vanglas veeta. Peale selle peab Järvik ära maksma pistisena saadud 9500 eurot, hüvitama kohtu menetluskulud ja tasuma sundraha.

Järvik oleks pidanud vanglakaristust kandma hakkama 27. aprillil, kuid Järvik taotles vangistusaja alguse edasilükkamist. Kolmapäeval taotles Järviku kaitsja Aivar Pilv talle vanglasse minekuks pooleaastast pikendust, põhjendades seda mehe tervisliku seisundiga. Pilve sõnul ootab tema klienti ees meditsiiniline operatsioon ning seetõttu oleks vaja vangistusaja algust edasi lükata.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles