Saks: Mutli ei suuda olla kultuuripealinna esindusnägu

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sihtasutuse Tallinn 2011juhatuse liige Jaanus Mutli.
Sihtasutuse Tallinn 2011juhatuse liige Jaanus Mutli. Foto: Peeter Langovits

Sotsiaaldemokraadist linnavolinik Katrin Saks ütles tänasel linnavolikogu istungil otsesõnu, et sihtasutuse Tallinn 2011 juhatuse liige Jaanus Mutli pole just kõige sobivam inimene sihtasutust juhtima.


«Tänaseks on sellest möödas umbes aasta, kui sotsiaaldemokraadid tegid ettepaneku vähendada sihtasutuse Tallinn 2011 politiseeritust ja tegutseda selle nimel, et luua sellele unikaalsele üritusele positiivne kuvand. Me olime kindlad, et tubli parteisõdur Jaanus Mutli, kes võib olla küll tubli administraator, aga sihtasutuse ainsa juhatuse liikmena ja selle juhina ei suuda ei meedia, ei avalikkuse jaoks ega ka mitte rahvusvaheliselt olla selle suurürituse esindusnägu. Ja nii on ka läinud,» ütles Saks volikogu kõnepuldist.

Ta nentis, et vaatamata suurele hulgale toredatele üritustele, mis on juba toimunud ja mis on ees, on Tallinn 2011 märk tegelikult üsna nõrk.

«Nüüd siis kuuldavasti on otsustatud asja parandada, kuigi aasta tagasi väideti meile, et sihtasutuse juhatus ei vaja mitte mingil juhul teist liiget. Aga järgmise nädala istungi päevakorras see otsus on. Jääb üle vaid loota, et seekord ei ole ainsaks valikukriteeriumiks ustavus Keskerakonnale, vaid peetakse silmas üldisemaid eesmärke,» lausus linnavolinik.

«Ma soovin tõepoolest nõukogu liikmetele ja nõukogu esimehele Edgar Savisaarele tervet mõistust selle valiku tegemisel. See ei ole ainult nõukogu ega ainult Tallinna asi, see on kogu Eesti riigi asi ja meie võimalus, mida me oleme vähemalt siiamaani nadilt kasutanud,» nentis ta.

Saks kuulus ka ise varem sihtasutus Tallinn 2011 nõukokku, kuid astus eelmisel suvel nõukogu liikme kohalt tagasi. Ta põhjendas oma otsust väitega, et sihtasutust puudutavad otsused ei sünni sihtasutuse kontoris, vaid Keskerakonna peakorteris.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles