Haridusamet: koolikohtade vahetamist ei saa lapsevanematele keelata

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Tallinna haridusameti sõnul ei pruugi internetifoorumites koolikohtade vahetamine tagada esimesse klassi minejale koha endale sobivas koolis, kuid seda ei saa keelata.

Haridusameti üldhariduse osakonna juhataja ja elukohajärgse kooli määramise komisjoni aseesimehe Viivi Loki sõnul ei saa lapsevanematele internetifoorumites koolikohtadega hangeldamist keelata.

«Kuid meile teadaolevalt ei ole ühegi kooli vastuvõtueeskirjas kirjas, et koolikohta saavad vanemad vahetada foorumis ja et selline tegutsemine tagab neile koolikoha,» ütles Lokk.

Lokk selgitas, et kooli vastuvõtmine toimub kooli vastuvõtukorra alusel. «Hetkel on koolidesse määratud õpilaste nimekirjad koolidele edastatud. Koolid tegutsevad nii, nagu seda näeb ette määrus, ehk koolid kutsuvad õpilased kooli kas e-kooli kaudu või saadavad lihtkirja.»

Tallinna koolikorraldus on viimaste kuude jooksul tekitanud lastevanematele palju peavalu. Sobiva koolikoha leidmiseks on lõpuks appi võetud internetifoorumid nagu näiteks perekool.ee, kus lapsevanemad püüavad omavahel koolikohti vahetada.

See omakorda pahandab osa lapsevanemaid, kelle arvates ei ole selline teguviis teiste suhtes aus.

«Need lapsevanemad on mingid haiged, kes käisid oma lapsega kõikides koolides katsetel ja nüüd ei tahagi ikka sinna, et tahaks ikka tänna jne. Ime pole, et rahagi pakutakse, et VHKst 21KK saada TPLst TIK saada! Surute oma lapsi nii Reaali kui Gustav Adolfisse, nii TPL kui ka TIKi, mingit vahet ei olnud kuhu - peaasi, et oleks «eliit»,» pahandab üks lapsevanem foorumis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles