Juske: linna võime lasteaedu remontida on vähenenud 78 korda

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaak Juske.
Jaak Juske. Foto: Peeter Langovits

Sotsiaaldemokraadist linnavolinik Jaak Juske tõdes Tallinna linnavolikogu istungil esinedes, et viimase nelja aastaga on Tallinna linn vähendanud lasteaedade remondirahasid 78 korda.


«Sain eile linnapealt lõpuks ometi vastuse lasteaedade rahastamist puudutavale arupärimisele. Vastuse koostamine võttis küll palju aega, aga tuleb linnapead tunnustada. Kui me siit puldist kuuleme küsimustele vastuseks ümmargust juttu, siis nüüd olid vastused põhjalikud,» kiitis Juske linnapea Edgar Savisaart.

«Aga linnapea vastustest selgub kurb tõsiasi, et kui aastal 2007 suutis linn omaenda eelarvest eraldada lasteaedade remondiks 156 miljonit krooni, siis sel aastal vanas vääringus vaid kaks miljonit krooni, mis tähendab seda, et linna võime lasteaedu remontida on vähenenud 78 korda,» rääkis Juske.

«Jah, tuleb nõustuda, et vahepeal on olnud majanduskriis ja on kärbitud Tallinna eelarvet, ka riigi otsustest lähtuvalt. Aga Tallinna eelarve ei ole vähenenud nelja aastaga 78 korda. Julgen väita, et täna me teeme linnaeelarvega selgelt lasteaedadele liiga. Ja linnal on kindlasti ka varasemast oluliselt väiksema eelarvega võimalik eraldada lasteaedadele rohkem kui see õnnetu kaks miljonit krooni. On ju räägitud, et Tallinna televisiooni ülesehitamiseks ja üleriiklikuks muutmiseks leiti vanas rahas 30 miljonit krooni,» lausus linnavolinik.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles