Rotermanni kvartalisse kerkivad uued elu- ja ärimajad

Urmas Seaver
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rotermanni kvartal
Rotermanni kvartal Foto: Sven Soome

Tallinna linnavalitsus kavatseb homme vastu võtta ja avalikustamisele saata Rotermanni kvartali planeeringu, mis näeb sinna lisaks kaitse all olevate majade korda tegemisele ka uusi kuni seitsmekorruselisi maju.

«Rotermanni tänav 14 kinnistu ja lähiala detailplaneering seab tingimused olemasolevate hoonete rekonstrueerimiseks, juurde- ja pealeehituste rajamiseks ning uute hoonete püstitamiseks,» ütles abilinnapea Taavi Aas Raepressi vahendusel.

Ta lisas, et on enamik kvartalis asuvatest ja praegu tühjalt seisvatest endistest tootmishoonetest kultuurimälestised ning kuuluvad säilitamisele.

«Rotermanni kvartal paikneb Tallinna vanalinna muinsuskaitseala kaitsevööndis ning uute hoonete kavandamisel tuleb tagada vanalinna silueti vaadeldavus,» lisas Aas.

Rotermanni kvartal on Tallinnas ainulaadne ala, kus lühikese aja jooksul - 19. sajandi keskpaigast kuni 20. sajandi alguseni - ehitati pae- ja telliskivihoonetest terviklik tööstuskvartal.

Praegu kehtiv detailplaneering näeb ette kuni seitsmekorruseliste äri-, elamu- ja tootmishoonete ning maa-aluse parkla ehitamise. Uue detailplaneeringu eesmärk on muuta hoonestusalade kuju ja suurust ning hoonete paigutust, et luua mitmekesine ning atraktiivne linnaruum, teatas Raepress.

Uue lahendusega on kavandatud jalakäijate promenaad ning laiendatud kergliikluse alasid, samuti määratud hoonete võimalik arhitektuurne lahendus.

«Uus planeering on jalakäijasõbralik - autosõiduteid ei kavandata, parklad rajatakse maa alla ning hoonetevaheline ruum jääb kergliiklusalaks,» ütles Aas.

Detailplaneeringu koostamise algatamist taotles ärimees Urmas Sõõrumaale kuuluv Rotermann City OÜ. Detailplaneeringu koostas K-Projekt AS.

Rotermanni kvartali arendamine on seni pälvinud ekspertidelt palju kiitust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles