Tallinna linn võib kaaluda panga vahetust

Marti Aavik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Caro / Scanpix

SEB ei ole Tallinna finantsdirektori arvates käitunud likviidsusfondi osakuid alla hinnates hästi ning kui teised kliendid eeskuju näitavad, kaalub ka Tallinna linnavalitsus kontsernikonto teise panka viimist.


«Seda, et pank informeerib oma suurkliente nii olulistest otsustest lakoonilise pressiteate vahendusel, jagamata selgitusi, ei saa pidada sooviks hoida häid kliendisuhteid,» ütles Tallinna finantsdirektor Katri Kendra Postimees.ee'le.

Kendra sõnul pole Tallinna linn ainus omavalitsus, kellel on osakud SEB likviidsusfondis. «Kuna täna puuduvad täpsed andmed, milliseid varasid ja mis osas ümber hinnati, ei oska ka hetkel öelda, kas linn säilitab osakud likviidsusfondis või mitte,» sõnas Kendra.

«Panga info kohaselt on likviidsusfondi näol tegemist pea riskivaba vahendiga, mis on mõeldud ettevõtte vabade rahavoogude efektiivsemaks juhtimiseks, olles alternatiiv panga nõudmiseni ja lühiajalistele hoiustele, võib sellist pangapoolset käitumist klientide suhtes pidada ebaprofessionaalsuseks,» rääkis Katri Kendra.

Tallinna finantsdirektor ütles, et kui ka teised SEB kliendid otsustavad oma hoiused ja igapäevase rahajuhtimise SEBst ära viia, tuleb linnal võtta kaalumisele oma kontsernikonto viimine teise panka.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles