Plahvatuse üle elanud Krimelte alustab uuesti tootmist juba täna

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Olukord Krimelte tehase juures pärast varahommikust plahvatust
Olukord Krimelte tehase juures pärast varahommikust plahvatust Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Varahommikul toimunud plahvatuse järel tekkinud tulekahju Krimelte tootmishoones on kustutatud, ettevõte loodab tootmise taastada juba täna.

 

Krimelte tegevdirektor Alar Salum ütles keskpäeval Postimees.ee'le, et päästeametnikud on tehasest lahkunud, veel toimetavad kohapeal uurijad.

«Meid on lubatud juba plahvatuskolde kõrval asuvatesse ruumidesse põlengu ja kustutustööde tagajärgi koristama,» sõnas Salum.

«Osaliselt saame tootmisega alustada juba täna, sest see paikneb meil eri ruumides,» ütles Salum. Tema sõnul jäi plahvatusest kahjustamata üle 60 protsendi vahutootmisest, seetõttu saab neis üksustes tootmist järk-järgult taastada lähipäevadel.

«Kas on veel mingeid kahjustusi seadmetes, mida praegu ei oska näha, või on elektri väljalülitamisest elektroonika rikki läinud, seda kõike kontrollime.»

Põlengu ajaks ettevõtte territooriumilt evakueeritud töötajad tegelevad praegu koristustöödega, mitte kedagi koju ei saadetud.

Plahvatuses kergeid põletushaavu saanud kaks Krimelte töötajat on Salumi sõnul arstide kontrolli all. «Oleme suhelnud nende lähedastega ja nende kaudu infot saanud,» ei soovinud ta täpsemat infot nende tervise kohta anda.

Täna varahommikul toimus Lasnamäel Peterburi tee ääres asuvas Krimelte keemiatehases plahvatus, mida käis kustutamas 12 päästeameti autot. Õnnetuses sai plahvatuse leegist kergemaid põletushaavu kaks töötajat ning kustutustööde ajal kukkunud päästeametnik sai põrutada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles