Aas: läbirääkimised linnahalli rekonstrueerijaga on lõpusirgel

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Linnahall.
Linnahall. Foto: Peeter Langovits

Tallinna abilinnapea Taavi Aasa sõnul kulgevad Tallinna linna ja Tallinn Entertainment LLC vahelised läbirääkimised linnahalli asjus edukalt.


«Tallinna linn on tänaseni vastavalt Tallinna linna ja Tallinn Entertainment LLC-ga sõlmitud lepingule pidanud läbirääkimisi linnahallile ja seda ümbritsevatele kinnistutele hoonestusõiguse seadmise, linnahalli rekonstrueerimise ja ühisettevõtte asutamise tingimuste üle. Praeguseks on läbirääkimised lõpusirgel,» teatas Aas vastuses linnavolikogu liikme Madis Kübara arupärimisele.

Ta lisas, et läbirääkimiste tulemusena valmib linnavolikogu õigusakti eelnõu, mis esitatakse heakskiitmiseks volikogule.

Linnahalli rekonstrueerimine võib Aasa sõnul alata hiljemalt aasta jooksul pärast hoonestusõiguse kinnistusraamatusse kandmist ning rekonstrueerimistööd on võimalik lõpetada hiljemalt kahe aasta jooksul arvates ehitusloa väljastamisest.

Tänavuse Tallinna lisaeelarvega on linnahallile eraldatud umbes 440 000 eurot, mis kulub kütte-, elektrienergia-, valve-, telefoni- ja hoolduskulude katteks, samuti mõne töötaja palkadeks ja nendega seotud maksudeks.

Aasa sõnul on Tallinn linnahalli omanik ning arusaadavalt lasub hoone omanikul kohustus kanda hoone ülalpidamiskulud vähemalt kuni hoonestusõiguse seadmiseni. «Pärast hoonestusõiguse seadmist lähevad hoone ülalpidamise ja rekonstrueerimise kohustused üle loodavale ühisettevõttele,» kinnitas Aas.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles