Jahiga tänavu Naissaarele ei pääse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sadamakai Naissaarel.
Sadamakai Naissaarel. Foto: Toomas Huik / Postimees

Naissaare sadamasse pääsevad vaid väikese süvisega laevad ja kaatrid, suure kiiluga jahtidel sinna asja pole, sest Viimsi vald ei saa loa puudumisel faarvaatri puhastamist isegi alustada.

Üle kümne aasta süvendamist ootav sadam on vaid poolteist meetrit sügav, mis tähendab, et isegi saarega ühendust pidava reisilaeva Monica sisenemine on problemaatiline, sest rahvast täis laeva süvis on 180 sentimeetrit, kirjutab Õhtuleht.

Peamiselt Monicaga sõidetakse ka Naissaarele Tõnu Kaljuste korraldatavatele kontsertidele.

Naissaare sadam kuulub Viimsi vallale ja vald saaks tänavu oma jõududega tööd alustada, süvendades toodrite vahelise ala pooleteiselt meetrilt kolmele, kuid keskkonnaministeerium pole veel sellekohast luba andnud.

«Meil on tööde tarvis 38 348 eurot(600 000 krooni) ja kuu ajaga saaksime kõige hädalisema tehtud,» ütles Viimsi abivallavanem Endel Lepik, kelle sõnul saaks kalade kudemise tõttu töödega alustada paremal juhul juuni keskel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles