Tallinna lastele said kodukoolid määratud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koolilapsed.
Koolilapsed. Foto: Peeter Langovits

Tallinna haridusameti elukohajärgse kooli määramise komisjon lõpetas olulise etapi oma töös - kõigile sügisel kooliteed alustavatele pealinna lastele on kodukool määratud.

Nüüd on koolidel 10. juunini aega teavitada lapsevanemaid, kelle laps nende kooli määrati. Haridusameti pressiesindaja Leini Jürisaare sõnul peab komisjoni töö tulemused kinnitama ameti juhataja oma käskkirjaga, praeguseks pole seda veel tehtud.

Homme lõunal tutvustab komisjon oma töö tulemusi ka linnavalitsuse pressikonverentsil, enne seda polnud komisjoni liikmed nõus teemat kommenteerima.

Kodukooli määramise komisjon tunnistas ajalehes Pealinn, et nad ei teadnud uuest korrast oodata sellist segadust, mis tekkis. «Sellise massipsühhoosi kordumist me kindlasti ei soovi,» ütles haridusameti üldharidusosakonna juhataja Viivi Lokk, kelle sõnul muutus vanematele
valikuvabaduse andmine massihüsteeriaks, kus korraga prooviti astuda kuude-seitsmesse kooli.

Loki sõnul olnuks võimalus korraldada laste koolidesse jaotamine ka rutiinselt elukoha järgi, igaühele tema koduuksele lähim kool, kuid neile näis mõistlikum anda vanematele võimalus esimesena valida. Paraku muutus koolivalimine massihüsteeriaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles