Viimsi vallaametnikud ja ettevõtjad sattusid merehätta

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Naissaare sadam.
Naissaare sadam. Foto: Toomas Huik

Viimsi kolm vallaametnikku ja kohalikud ettevõtjad, kokku umbes kümme inimest, suundusid eelmisel reedel mootorpaadiga Naissaarele koristustalgutele, kuid natuke enne saart sai paadil kütus otsa.

Ühe mehena paadis viibinud Viimsi abivallavanem Endel Lepik ütles, et paadi mootor seiskus umbes kolm miili enne Naissaart. Ilm oli küll tuuline, aga tormi polnud. Tuule kiirus võis olla umbes 15 meetrit sekundis ja laine kõrgus 1,5 – 2 meetrit.

«Kapten oli natuke pealiskaudne või usaldas liiga palju elektroonikat,» ütles Lepik. «Igal juhul sai kütusepaak tühjaks ning paat jäi seisma.»

Kuna paadiga viidi Naissaarele ka kütust, siis üritati aluse kütusesüsteemi täita ning mootorit uuesti käivitada, aga see ei õnnestunud. Seejärel kutsuti appi ühe hiljuti loodud kohaliku merepääste kaater. Pärast umbes tunni aja pikkust ootamist viiski see alus koristustalgulised Naissaare põhisadamasse.

«Esialgu püüdsid appi tulnud merepäästjad meie paati sadamasse pukseerida, aga köis purunes ning siis kolisimegi nende paati üle,» selgitas Lepik. «Kui meid oli maha pandud, läksid päästjad tagasi ning viisid meie paadi saare Lõunasadamasse. Seal õhutati paadi küttesüsteem ning alus sõitis mandrile tagasi.»

Abivallavanem selgitas, et esialgu taheti Naissaarele sõita hoopis ühe teise paadiga, aga kuna saare sadama sissesõidutee on liiva täis, siis tuli otsida sobivam alus, mille seisukorda ning kütusekogust kapten tõenäoliselt kõige paremini ei tundnud ning seetõttu äpardus juhtuski.

Laupäeval tuli Lepiku sõnul Naissaare koristustalgutele inimesi veel juurde, kokku oli neid seal umbes 45 - 50. Puhastati majaka ümbrust ja muid kohti. Mandrile tagasi jõudsid kõik viperusteta. Eelmisel aastal olid talgud suuremad, siis osales umbes 150 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles