Vanuri surnuks sõitnud naine kaotas juhtimisõiguse ja sai tingimisi vangistuse

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: AFP / Scanpix

Harju maakohus mõistis täna naisterahvale, kes selle aasta jaanuaris  Tallinnas autoga kahele vanurile otsa sõitis ning neist ühe surma põhjustas, tingimisi vangistuse, ning võttis talt ära ka juhtimisõiguse.

Kohus mõistis 1971. aastal sündinud Sofia süüdi ettevaatamatusest liiklusnõuete rikkumises, millega kaasnes kannatanu surm, ning karistas teda aasta ja nelja kuu pikkuse tingimisi vangistusega kolmeaastase katseajaga, ühtlasi võttis kohus naiselt kolmeks aastaks juhtimisõiguse, rääkis Põhja ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja Maria-Elisa Rannajõe Postimees.ee'le.

Süüdistuse järgi põhjustas esmase juhtimisõigusega naine traagilise liiklusõnnetuse tänavu 11. jaanuaril kella 16.03 ajal Tallinnas, kui hakkas oma Citroeniga Retke teelt Tammsaare teele vasakpööret tegema ning sõiduautolt said löögi kaks teed ületanud jalakäijat.

Liiklusõnnetuses hukkus üks jalakäijatest, 79-aastane naisterahvas. Teise jalakäija, 81-aastase meesterahva viis kiirabi haiglasse.

«Karistuse nõudmisel arvestas prokurör kannatanu sooviga säästa naist reaalsest vangistusest, küll aga kõrvaldas ta pikaks ajaks autoroolist,» ütles Rannajõe.

Samal teemal! 11.01.2008 Tallinnas hukkus liiklusõnnetuses jalakäija

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles