Kruuda naaberkrundile laekus üks ostusoov

Urmas Seaver
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaade Oliver Kruuda maja juurest riigimaale 2006. a sügisel. Nüüd on maja külge tekkinud garaaž.
Vaade Oliver Kruuda maja juurest riigimaale 2006. a sügisel. Nüüd on maja külge tekkinud garaaž. Foto: Marianne Loorents / SL Õhtuleht

Riigi maa-ameti poolt müüki pandud ning ärimees Oliver Kruuda osaliselt hõivatud 3100- ruutmeetrise krundi alghind oli 3,1 miljonit krooni ning sellele laekus üks ostupakkumine.

Maa-ameti nõuniku kohusetäitja Andres Põld lausus, et pakkumine oli võrdne alghinnaga. Samas ei soostunud ta ütlema, kes oli Nõmmel Helbe tänaval asuva krundi ostmiseks pakkumise teinud.

Põld ütles, et pakkuja nimi avalikustatakse alles pärast enampakkumise tulemuste kinnitamist, mis toimub umbes kuu aja pärast.

Kui ainus pakkuja ei ole Kruuda, võib päevakorda tõusta ka ärimehe rajatud garaaži lammutamine, kui uus maaomanik tahab loata tema maale rajatud ehitisest lahti saada.

Kui aga ainus pakkuja on Kruuda, kaob ilmselgelt ka vajadus garaaži lammutamiseks.

Linn karistas oktoobri keskel Kruudat ebaseadusliku ehitamise eest rahatrahviga, mille suurus jäi 10 000 - 18 000 krooni vahele.

Põld ei soostunud vastama Postimees.ee küsimusele, kas Kruuda omavoliliselt rajatud garaaž võis oluliselt kahandada võimalike ostjate huvi krundi vastu, millele ärimees oli osaliselt ehitanud hoone.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles