Tallinna-Monte Carlo rallil sõidab prints Albert II

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prints Albert II
Prints Albert II Foto: SCANPIX

Ajaloolise traditsiooniga Tallinna–Monte Carlo elektriautode maratoni patroon on Monaco prints Albert II, kes ka ise võistleb Tallinna etapil.

Kokku 8 riiki ja 24 linna läbival rallil asub mõõtu võtma kümmekond eri tootjate valmistatud elektriautot - argielus kasutatavatest tänavasõidukitest sportautodeni.

Tallinna etapi start on 2. juunil kell 14 rahvusooper Estonia eest ja finiš alates kell 14.30 Rotermanni kvartalis.

Rotermanni kvartal pakub sellel päeval põnevaid tegevusi ja meelelahutust kogu perele - finišipaigas astuvad üles Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia elektronmuusikud, Rotermanni väljakul avatakse näitleja Grace Kellyle pühendatud pink, huvilistel on võimalus tutvuda elektriautodega ning tänapäevastel tehnoloogiatel põhinevate toodete ja lahendustega.

«Auväärse ajalooga Tallinna – Monte Carlo ralli on üle elamas taassündi, kuid nüüd ei taha me tähelepanu juhtida ainult põnevale rallisõidule, vaid väärtustada laiemalt keskkonnasäästlikku mõtteviisi,» lausus Monaco aukonsul Eestis ja ralli peakorraldaja Jüri Tamm.

«Kümme päeva kestev elektriautode maraton seob omavahel Põhja- ja Lõuna-Euroopa, pannes mõtlema keskkonnasõbraliku maanteevõrgustiku tekkevajadusele koos sobilike laadimiskohtadega ning eri piirkondade koostööle. Selle teema üheks eestkõnelejaks Euroopas on Monaco prints Albert II.»

Sõit toimub tavaliikluses liikluseeskirju järgides. Võitjaks osutub see auto, mis täpselt etteantud ajal finišisse jõuab. Iga varasem tulek või hilinemine toob miinuspunkte. Tallinna sõit algab Estonia teatri eest, kulgeb ümber vanalinna Piritale, kus sõidetakse ring ajaloolisel Kalevi ringrajal ja seejärel suundutakse tagasi kesklinna, Rotermanni kvartalisse, kus asub finiš.

2. juunil toimuvale Tallinna etapil osalejatele sõitis aja ette rallisportlane Urmo Aava, kes läbis raja testsõidu korras täna.

2.- 11. juunini kestev elektriautode maraton läbib järgmisi linnu: Tallinn, Helsingi, Turu, Stockholm, Norrköping, Jonköping, Strömsnäsbruk, Malmö, Kopenhaagen, Rødby, Puttgarden, Lübeck, Hamburg, Hannover, Kassel, Grünberg, Heidelberg, Baden-Baden, Freiburg, Zürich, Bern, Lausanne, Genf, Aymavilles, Torino, Cuneo ja Monte Carlo.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles