Kadrioru jaapani aed sai esimesed kirsipuud

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil  Kadrioru pargi rekonstrueerimine Kirdetiikide ümbruses, kuhu kujundatakse jaapani aed.
Pildil Kadrioru pargi rekonstrueerimine Kirdetiikide ümbruses, kuhu kujundatakse jaapani aed. Foto: Peeter Langovits / Postimees

Jaapani suursaadik Eestis Hideaki Hoshi ning Tallinna linnapea Edgar Savisaar istutasid Kadrioru parki rajatavasse jaapani aeda kaks jaapani kirsipuud.

Savisaar ütles enne puude istutamist, et tuhandete aastate pikkuse ajaloo ning traditsioonidega jaapani aed on olnud eelkäijaks paljudele tänastele loodusparkidele kogu maailmas.

«Jaapani aia eesmärk on «vaikuse saavutamine aias» ja seda vaikust on tänases tormlevas elus inimestele ääretult vaja. Täna istutatud kirsipuud on ühelt poolt märk saabuvast kevadest ja teisalt sümboolne nurgakivi rajatavale jaapani aiale,» lausus Savisaar.

Kadrioru pargi direktori Ain Järve sõnul kuulub eriline tänu Kadrioru parki rajatava jaapani aia  rajamise juures maastikuarhitektile Masao Sone-san’ile, kes omab nii kujundaja kui aedniku kogemust.

Masao Sone-san töötab Kyotos Jaapani maastikukujunduse instituudis, juhib omanimelist maastikukujundusfirmat ning aitab hooldada Jaapani aedu Londoni botaanikaaias ja Hollandis Clingendaelis. Lisaks vastutab Sone firma mitme Jaapani ajaloolise templiaia autentse hooldamise eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles