Amuuri leopardi kutsikas kasvab jõudsalt

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tänavu aprillis sündinud amuuri leopardi kutsikas.
Tänavu aprillis sündinud amuuri leopardi kutsikas. Foto: Maaja Kitsing

Aprillis sündinud amuuri leopardi kutsikale tehti loomaaias esimene ülevaatus. Kutsikas on isane ja väga heas toitumuses, kaaludes koguni kolm kilo.

Samas takistab kogukus kutsikat jalgu alla võtmast. Tagajalgadele parema toetuspinna andmiseks paigaldatakse tema pessa karedatest laudadest plaat.

Tallinna loomaaia direktor Mati Kaal ütles, et ega nii noor leopardikutsikas veel eriti suur liikuja nagunii pole. Joob oma ema piimatagavara ära ning seetõttu ongi jõudsalt kasvanud.

Leopardikutsikale nime panemist loomaaia töötajad alles mõtlevad. Eelmisel aastal korraldati rahvusvaheline konkurss, kus põhirõhk pandi amuuri leopardi loodusliku kodupaiga iseärasustele. Tänavu tuleb midagi muud välja mõelda, et mitte end korrata.

Kuna külastajad saavad leopradikutsikat puuris alles juulis näha, siis aega veel on. Praegu on võimalik tema eluga kursis olla vaid internetikaamera vahendusel.

«Eks tema elu käibki nii, et ema käib ta juurest ära, annab süüa ja läheb jälle minema, kuid eriti kaugele ei tihka ema ka minna,» ütles Kaal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles