Tallinna Raekoja platsi jõulupuuks pretendeerib neli kuuske

Urmas Seaver
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mullune jõulukuusk Raekoja platsil.
Mullune jõulukuusk Raekoja platsil. Foto: Mihkel Maripuu

Tallinna Raekoja platsile jõulupuu leidmiseks korraldatud konkursile laekus neli pakkumist, mille seast parima valib linn välja 10. novembriks.

«Jõulupuu tuuakse ning pannakse platsile püsti kas 17. või 18. novembril,» ütles Kesklinna vanema asetäitja Kaia Sarnet Raepressi vahendusel. «30. novembril süüdatakse kuusel esimese advendi küünal.»

Tallinna tähtsaim, Raekoja platsi jõulupuu peab olema vähemalt 18-20 meetri kõrgune, kahar ja ühtlaselt tihe.

Eelmisel aastal läks jõulukuuse raiumine, transportimine, paigaldamine, dekoreerimine ning hilisem äraviimine ja platsi koristamine maksma ligi 95 000 krooni.

Kesklinna valitsus kutsub ettevõtteid ja firmasid Raekoja platsile jõulupuu paigaldamist toetama ning praeguseks on ettevõtmist toetanud AS Merko 35 000 krooniga. OÜ Hansatrans korraldab aga kuuse tasuta kohaleveo.

Linn lubab sponsorid ära märkida ajakirjanduse kaudu ning soovi korral saab toetajafirma panna infotahvli ka Raekoja kuuse juurde.

Ajalooürikute järgi paigaldati Tallinna Raekoja platsile jõulupuu esimest korda juba 1441. aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles