Tiit Land: loodan, et üliõpilaste toetussüsteem areneb kiiresti

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna Ülikooli uus rektor Tiit Land
Tallinna Ülikooli uus rektor Tiit Land Foto: Priit Simson

Täna pärastlõunal toimus Tallinna Ülikoolis professor Tiit Landi rektoriks inaugureerimise tseremoonia.

Uus professorist rektor puudutas oma kõnes nii ülikooli kui kogu Eesti haridusmaastiku edaspidiseid eesmärke ja proovikive – nii demograafilist langust kui riigipoolset toetust haridussüsteemile.

«Riigil on ambitsioonikas kõrgharidusstrateegia ja rakendusplaan, mille täitmine on olulise tähtsusega riigi arengu seisukohalt. Me peame leppima paramatusega, et hariduse andmine on kallis, eriti kui tahame jõuda kõrgelt arenenud riikide hulka,» lausus Land oma kõnes.

Uus rektor viitas kõnes ka suurtele kadudele haridussüsteemis, seda nii eri haridusastmetes väljalangejate kui ka andekate noorte riigist lahkujate arvu vaadeldes. Ülikoolidest väljalangemise ühe peamise põhjusena viitas Land tudengkonna sotsiaalsete garantiide puudumisele. «Ülimalt tagasihoidlikud õppetoetused, mida ka ainult vähesed saavad, ei aita kaasa kõrgharidusstrateegias seatud eesmärkide täitmisele. Loodan väga, et üliõpilaste majanduslikku toetussüsteemi arendatakse kiiresti,» ütles Land.

Kokkuvõtteks leidis Land, et Tallinna Ülikooli esmasteks eesmärkideks on kvaliteet ja stabiilsus. «Loodan, et suudame avada ühisõppekavasid, teha koostööd doktorikoolides, tippkeskustes ja mujal,» ütles Land. Uus rektor avaldas ka tänu ja tunnustust ametist lahkuvale Rein Rauale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles