Tallinna televisiooni vaatab kuus vähemalt ühe minuti keskmiselt 200 000 inimest

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna TV läheb eetrisse Solarise keskusest.
Tallinna TV läheb eetrisse Solarise keskusest. Foto: Toomas Huik

Emori tehtud teleauditooriumi uuringu järgi vaatab kuus vähemalt ühe minuti Tallinna TV-d (TTV) keskmiselt 200 000 inimest. Koos kanaliga TV14, mis näitab samuti linnatelevisiooni saateid, on see number umbes poole suurem.
 

Tallinna TV juht Jüri Raudsepp selgitas, et Emori uuringu tellis Tallinna linnakantselei ning sellesse on haaratud ka TV14 vaatajad. Alates juunist tahab Raudsepp juba ise tellida teleauditooriumi uuringu, mis vaatleks ainult TTV-d. Siis peaksid tulemused olema ka objektiivsemad kui praegu.

Emori uuringu järgi oli TTV ja TV14 päeva keskmine vaatajate arv aprillis 54 000, ainult TTV-d vaatas samal ajal 22 000 inimest. See tähendab, et nii palju inimesi vaatab linnatelevisiooni vähemalt minuti päevas.

TTV vaadatavus tõusis Raudsepa sõnul järsult veebruaris. See on ka loomulik, sest siis hakkas kanalit nägema ka Starmani ja STV kaabelvõrgus. Enne seda oli linnatelevisiooni võimalik vaadata ainult Elioni võrgus. Teine vaatajate arvu tõusu põhjus oli see, et jaanuaris tegi TTV reklaamikampaania.

Aprillis vaatas TTV-d ja TV14 kokku ligi 400 000 inimest, märtsis oli see arv 439 000. Ainult TTV-d vaatas nii veebruaris, märtsis kui aprillis keskmiselt 200 000 inimest.

TTV ja TV14 kõige suurem vaatajaskond oli 2. aprillil, kui neid kanaleid jälgis kokku 80 000 inimest. Kõige vähem vaatajaid (25 000) oli nendel kanalitel kokku 1. aprillil. Ainult TTV suurim vaatajate arv (33 000) oli 27. aprillil.

«Oluline on see näitaja, mitu protsenti Eesti elanikkonnast jälgis meie saateid,» ütles Raudsepp.

Kahe kanali peale kokku oli see protsent aprillis 4,2, märtsis 4,8 ja veebruaris 4,9. Ainult TTV-d vaatas nendel kuudel keskmiselt kaks protsenti Eesti elanikkonnast.

Raudsepp märkis, et enamus linnatelevisiooni vaatajatest kahes kanalis kokku on eestikeelsed inimesed, kahe kanali peale kokku on neid päevas umbes ligi 50 000. Mehed ja naised on peaaegu tasakaalus. Vanuserühmadest on rohkem esindatud üle 55.aastaste grupp, kuid umbes samasuur on ka 25. – 54.aastaste rühm. Ainult TTV vaatajate hulgas on trend umbes sama. Vanuserühmadest on seal rohkem esindatud 25. - 54. aastased.

«Ainult TTV vaatajate hulgas on natuke ülekaalus mehed, mis on tuleneb ilmselt selles, et me ei näita «seebikaid»,» ütles Raudsepp.

Emori uuringu järgi oli TTV ja TV14 vaatamisaja osakaal kolmel eelneval kuul 0,2 – 0,4 protsenti. Selle näitajaga jäi linnatelevisioon kanal 7 ja National Geographics`i tasemele.

«Kuna me oleme nišikanal, siis peame seda vaatamisaja protsenti esilagu normaalseks, kuid oleks muidugi hea, kui jõuaksime ühe protsendi peale,» mainis Raudsepp. «Nüüd on meil olemas esimesed statistilised numbrid olemas ning reklaamiandjad saavad nendest lähtuda.»

Ta lisas, et kõige vaadatavamad on linnatelevisioonis õhtused uudistesaated kella 20 – 21. Ka kordussaated hommikuti toovad telerite ette päris palju inimesi.

Emori teleauditooriumi uuring näitas, et aprillis langes telekanalite vaatamisajast 15,8 protsenti Kanal 2 arvele, ETV vastav näitaja oli 15,3, TV3-l 11,7, PBK-l 11,4, Kanal 11-l 2, TV6-l 2,3 ETV2-l 2,7 ja Kanal 7-l 0,3 protsenti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles