Ehitustööd Lennusadamas võivad häirida Kalamaja elanikke

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ehitustööd vesilennukite angaarides.
Ehitustööd vesilennukite angaarides. Foto: Priit Simson

Kuna Lennusadamas jätkuvad ehitustööd ning sellega kaasneb tavalisest suurem müra, palub meremuuseumi direktor Urmas Dresen Kalamaja elanikelt mõistvat suhtumist.

Lennusadama alal jätkuvad ehitustööd peaaegu 2011. aasta lõpuni ning sellega seoses võib vahel ka müra olla üpris tugev.

Aprilli lõpus toimus sadamas tulevase mereküttekambri vaiade õigesse mõõtu lõikamine, mis võis põhjustada ebameeldivat müra. Praeguseks on need tööd lõppenud, kuid samas kestavad vesilennukite angaaride kuplitel tööd liivapritsiga, mistõttu on müra samuti päris vali. Niisugune tegevus kestab umbes mai keskpaigani.

Dreseni sõnul ei toimu tööd liivapritsidega ööpäevaringselt, enamalt jaolt püütakse seda teha päevasel ajal, aga osaliselt kahjuks ka õhtuti. Suvel võib ette tulla veel teisigi mürarikkaid töid.

Lennusadama ehitusel tehti eelmisel aastal mürataseme mõõtmisi ning hinnati müra tugevust viie liivapritsi üheaegsel töötamisel. Siis jäi müra normi piiresse. Praegu käivad tööd vaid ühe liivapritsiga, mistõttu võivad häiritud olla vaid sadamale kõige lähemal elavad inimesed.

Dresen mainis, et Kalamaja piirkonnas toimub ka teisi arendustegevusi, samuti käib seal laevaehitus, mistõttu võib mürataseme tõus olla tingitud erinevate asjaolude kokkulangemisest.

«Sellegipoolest mõistame elanike pahameelt ja vabandame tekkinud ebamugavuste pärast,» ütles Dresen. «Anname oma parima, et lõpetada müra tekitavate töödega nii kiiresti kui võimalik.»

Murede korral võivad Kalamaja elanikud kirjutada e-posti aadressile info@lennusadam.eu .
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles