Ristininal tehakse õhutõrjerakettidega ajalugu

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õhutõrjepataljoni lahinglaskmised Lätis Liepajas.
Õhutõrjepataljoni lahinglaskmised Lätis Liepajas. Foto: mil.ee

Homme toimuvad Harjumaal Ristininal esimesed õhutõrjeraketisüsteemi laskmised Eesti pinnal.

Kirde kaitseringkonna Õhutõrjepataljoni ajateenijad katsetavad Mistrali rakette Padise vallas asuval Ristinina alal.

«See on väga oluline sündmus nii Õhutõrjepataljoni kui ka Eesti kaitseväe jaoks – raketipatarei ajateenijad näitavad, kui hästi on nad vajalikke oskusi omandanud ning esimest korda ajaloos saavad nad seda teha kodumaal,» ütles Õhutõrjepataljoni ülem major Mati Tikerpuu.

«Laskmised Eestis said võimalikuks tänu heale koostöölekohaliku omavalitsusega ja Belgia Armeega, kelle esindajad lennutavad teisipäevalõhusihtmärke,» lisas Tikerpuu.

Laskmiste käigus viivad Akukon OY spetsialistid läbi vajalikud müra- ja vibratsiooni-uuringud ning linnustikuekspert Tiit Randla teostab linnustikuseiret. Uuringute tulemused selguvad maikuu lõpuks ning avalikustatakse kaitseministeeriumi kodulehel. Mõõtmisi tehakse 2007. aastal käivitatud programmi raames, millega kaitseministeerium ja kaitsevägi otsivad Eesti rannikul sobilikke asukohti merele suunatud õhutõrje- ja suurtükiväelaskmiste tarbeks, mis on hädavajalikud kaitseväelaste normaalseks väljaõppeks.

Laskmispäeval kehtib laskesektorisse jääval merealal ja Ristinina alal liikumispiirang alates kella kuuest hommikul kuni seitsmeni õhtul. Harjutusala on tähistatud. Kella kümnest kaheteistkümneni on teisipäevaseid laskmisi võimalik külastada ka kohalikel, selleks tuleb koguneda kella poole kümneks Ristna sadamas asuva ajutise tõkkeposti juurde.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles