Nõmme vanem: ülerahvastatust vähendaks Pääsküla gümnaasiumi remont

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nõmme linnaosavanem Erki Korp.
Nõmme linnaosavanem Erki Korp. Foto: Raigo Pajula

Nõmme linnaosa värske vanem Erki Korp leiab, et ülemäärane tung linnaosa koolide 1. klassidesse on uue seaduse mõju, mis ei luba eranditena suuremaid klasse teha. Lahendusena näeb ta ruumika Pääsküla gümnaasiumi kapitaalremonti, et ka see kool atraktiivsemaks muutuks.

«Nendesse koolidesse, kuhu on igal aastal olnud suurem tung, oli ka sel aastal palju soovijaid,» märkis Nõmme linnaosavanem Erki Korp.

«Probleem on pigem selles, et kui varem võis vastavalt vajadusele komplekteerida ka suuremaid klassikomplekte, siis nüüd kehtestab maksimummäära uus põhikooli- ja gümnaasiumiseadus. Ühest küljest on see loomulikult õige, sest tulemuslikuks õppetegevuseks ja individuaalsemaks lähenemiseks on väiksemad klassikomplektid paremad. Kuid kindlasti oleks võinud siin näha ette erandeid.» Korp arvas, et lapsel on parem õppida kodule lähemal olevas koolis, isegi kui leppida tuleb veidi suurema klassiga.

Korp ei näinud tänavuse kohtade puuduse taga mitte ootamatut laste arvu kasvu, vaid seaduse muutmise mõju. «Samad tingimused kehtivad ka teistes omavalitsustes. Näiteks Saue vald garanteerib tänavu kooliteed alustavatele lastele koolikoha neile, kes registreeriti valla elanikuks 2004. aastast ehk siis kohe pärast sündi. See tõi kaasa selle, et reaalselt Saue vallas elavad pered on end nüüd Nõmmele registreerinud, et laps saaks võimalikult kodule lähedasse kooli,» tõi ta teise näite.

Korp nägi väikekoolide üleujutamise asemel lahendusena ka Pääsküla gümnaasiumi vabade ruumide potentsiaali ärakasutamist, kuid selle küsimuse lahendamine pole linnaosavalitsuse pädevuses.

Põhjuseks, miks Pääsküla gümnaasiumisse lapsi panna ei taheta, pidas Korp kooli suurust – vanemad eelistavad väiksemaid koole. Teine põhjus võib olla see, erinevalt teistest Nõmme koolidest pole Pääskülas veel kapitaalremonti tehtud. «Kool on alustanud oma jõududega erinevates kooliruumides remondiga ning seeläbi on juba teatud muutused kooli imidžis toimunud,» arvas just täna gümnaasiumi direktoriga kohtumas käinud Korp.

Kui Rahumäe põhikooli direktor pakkus ühe lahendusena välja ka võimaluse, et suletud endise Valdeku gümnaasiumi hoone linnaosavalitsusele andmise asemel võiks seal olla algklasside maja, siis Korp ei pidanud seda tõenäoliseks, kuna see koolihoone on olnud juba üle aasta tühi ja enne sedagi viletsas olukorras.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles