Pronkssõduri juurde toodi tuhandeid nelke

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Sõjaväekalmistul prokssõduri juures oli täna ennelõunal rahvast küll palju ning punaseid nelke ja muid lilli toodi aina juurde, kuid kõik toimus rahulikult.

Kaitseväe kalmistul pronkssõduri juures liigub suhteliselt palju rahvast. Tullakse, asetatakse lilled monumendi jalamile ning minnakse edasi. Kell 11 peeti kalmistu äsjarenoveeritud kabeli ees õigeusu jumalateenistus.

Kogu ettevõtmine on selles mõttes hästi korraldatud, et kalmistul on väljas viidad ja suunavad nooled, mis näitavad, kuidas pronkssõduri juurde minna ja kuhu sealt edasi liikuda. Rahvast on siiski nii palju, et lillede asetamiseks tuleb järjekorras seista.

Mingeid intsidente ei ole siiani kalmistul juhtunud, kuigi pronkssõdurist veidi eelmal haudadel tarvitatakse üsna usinalt joovastavaid jooke. Nooremad inimesed kingivad sõjaveteranidele lilli ja jagavad komme. Punaarmee vormis neiud ja noormehed püüavad kalmistu parkimisplatsil autode paigutamist juhtida, korvates oma oskamatuse üliinnuka kätega vehkimisega.

Filtri tee ääred on autosid tihedalt täis, nii et sõidukite liikumine on muutunud vaevaliseks. Suuri ummikuid ei ole siiski tekkinud. Jalakäijad liiguvad autode vahel, otsides edasipääsemiseks paremaid võimalusi.
Kaitseväe kalmistul on pea kõikide punaväelastge haudadele asendatud punaseid nelke. Kalmistu prügikastide ümber on tekkinud suured kuhjad lillede ümbert võetud pakkepaberit. Mida ühingu Molodoje Slovo punastes jopedes liikmed üritavad kuidagimoodi prügikastidesse ära mahutada.

Tavalisest palju rohkem rahvast on ka naabruses asuval Siselinna kalmistul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles