Ministeerium: Tallinna haridusamet painutab seadust pahatahtlikult

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Scanpix / kollaaž Katri Karing

See, et Tallinna haridusamet seostab esimesse klassi vastuvõtul tekkinud probleeme uue põhikooli- ja gümnaasiumiseadusega, on täiesti põhjendamatu, teatas haridusministeeriumi kantsler Janar Holm.

Holm märkis Tallinna haridusameti juhile Andres Pajulale saadetud kirjas, et ehkki amet on viimastel päevadel avatumalt infot jaganud ja sellega olukorda parandanud, on endiselt paljudes peredes oma esimesse klassi mineva lapse tulevikuga seoses ebakindlus ja selline olukord on ebanormaalne ja vastuvõetamatu, vahendas ERR Uudised.

«See, et te seostate Tallinna tänast olukorda uue põhikooli- ja gümnaasiumiseadusega, on täiesti põhjendamatu ning seaduse sätte ja mõtte äärmiselt loominguline ja pahatahtlik painutamine. Vastupidi - põhikooli- ja gümnaasiumiseaduse mõtte ja sätte järgmisel ei oleks paljud Tallinna lapsed ja lapsevanemad täna segaduses ja teadmatuses,» kirjutas Holm.

Tema hinnangul ei ole Tallinnas rakendatava esimesse klassi vastuvõtu korra põhjendamine pelgalt vanematele valikuvabaduse andmisega tõsiseltvõetav.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles