Tallinna opositsioon: ootame kohtumiselt Savisaarega konstruktiivsust

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna linnavolikogu opositsioon.
Tallinna linnavolikogu opositsioon. Foto: Peeter Langovits

Tallinna linnavolikogu opositsioonierakondade esimeeste sõnul soovivad nad kohtuda Savisaarega, et leida konstruktiivsed lahendused Tallinna linna peamistele probleemidele.

Tallinna linnavolikogu Reformierakonna fraktsiooni esimehe Õnne Pillaku sõnul arutasid volikogu opositsioonierakonnad linnapea kutset, kus ta avaldas soovi linnavolikogu fraktsioonide esimeestega kohtumiseks. «Kui linnapea oli oma kutses siiras ning on tõesti valmis koostööd tegema ja meie ettepanekutega arvestama, siis oleme nõus temaga kohtuma,» selgitas Pillak.

«Saatsime täna linnapeale vastuse, et leppida kokku kohtumiseks sobiv aeg,» märkis Pihlak. «Opositsiooni jaoks on peamine küsimus Tallinna finantsolukord ja eelarve prioriteedid. Oleme korduvalt juhtinud tähelepanu linnaeelarve ebamõistlikule kasutamisele, kus elanike päris probleemide lahendamise asemel eelistatakse eksklusiivteenuste, näiteks Tallinna TV rahastamist. Kui linnapea lõpuks ometi tahab opositsiooniga koostööd teha ja meie ettepanekutega arvestada, siis meie oleme valmis neid koostöökohti välja pakkuma.»

IRL-i fraktsiooni esimehe Toivo Jürgensoni hinnangul soovitakse linnapealt saada vastuseid mitmetele olulistele küsimustele. «Põletavaid teemasid on Tallinnas palju, alustades tänavate ja teede ebanormaalselt halvast olukorrast ning lõpetades noorte sporditegevuse ja huvihariduse alarahastamisega,» ütles Jürgenson. «Seepärast ootame linnapealt selgitust, millal lõpetatakse massiline maksumaksja raha matmine propaganda alla ja hakatakse tegelema linlaste jaoks tõeliselt oluliste valdkondadega.»

Sotsiaaldemokraatliku erakonna fraktsiooni esimees Jaak Juske toonitas lasteaedade küsimust. «Lasteaedade rahastamine on kohaliku omavalitsuse ülesanne,» mainis Juske. «On lubamatu, et Tallinn ei ole ikka veel suutnud tagada kõigile soovijatele lasteaiakohta ning laseb lasteaiahoonetel laguneda. Ootame, et linnavalitsus seaks haridusvaldkonna rahastamise prioriteediks.»

Tallinna linnavolikogu opositsioon soovib linnapeaga kohtuda 19. mail linnavolikogu istungi eel.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles