Monogarovi süüasi läheb uuele arutamisele

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Deniss Monogarov Harju maakohtus
Deniss Monogarov Harju maakohtus Foto: Liis Treimann

Riigikohus tühistas Tallinnas Tammsaare pargis noormehe tapnud ning teist haavanud Deniss Monogarovi suhtes langetatud kohtuotsuse ning saatis kriminaalasja tagasi Tallinna ringkonnakohtusse uuele arutamisele.

Riigikohtu kolleegium jõudis seisukohale, et ringkonnakohus ei ole Monogarovi süüasjas järginud kriminaalmenetluse seadustikus sätestatud tõendite hindamise üldpõhimõtteid ja kohtuotsuse põhistamise nõuet ning lisaks puudub kohtuotsuses ka nõuetekohane põhjendus Monogarovi hädakaitseseisundi ja hädakaitsepiiride ületamise kohta.

Mullu juulis mõistis Harju maakohus Monogarovi ühe inimese tapmises ja teise inimese tapmiskatses süüdi ning mõistis talle liitkaristuseks seitse aastat ja kuus kuud vangistust.

Ringkonnakohus detsembris osaliselt tühistas selle otsuse ning karistas teda uue otsusega kuue aasta ja kuue kuu pikkuse vangistusega. Selle otsuse peale aga esitasid kassatsioonid nii ringkonnaprokurör kui ka Monogarovi kaitsjad ning nüüd otsustas riigikohus ringkonnakohtu otsuse täies ulatuses tühistada ja saata kriminaalasja samale kohtule uuele arutamisele.

Süüdistuse kohaselt pussitas Monogarov 2009. aasta 1. augusti varahommikul kella 04.45 paiku Tallinnas Tammsaare pargis korduvalt ühte noormeest kaela, kehasse ja jäsemetesse, tekitades talle nii ränki vigastusi, et kannatanu suri sündmuskohal.

Samaaegselt ja samas kohas püüdis Monogarov tappa veel ka teist meest, pussitades teda noaga kokku 13 korral, kui kannatanu jäi ime läbi ning tänu teiste inimeste sekkumisele siiski ellu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles